Лидерът на БНС Боян Станков-Расате е осъден на пробация за срок

...
Лидерът на БНС Боян Станков-Расате е осъден на пробация за срок
Коментари Харесай

Боян Расате е осъден за нападение срещу ЛГБТИ активист

Лидерът на БНС Боян Станков-Расате е наказан на  " пробация " за период от 6 месеца заради нанесена на лека телесна щета на ЛГБТИ деятел. 

Той ще би трябвало да заплати на нападната Глория Филипова обезщетение в размер на 2000 лева за претърпените от нея неимуществени вреди, заяви във Фейсбук Силия Петкова, адвокат на пострадалата.

Той ще би трябвало да заплати и към 4000 лева разходи по делото

Преди две години Боян Расате беше арестуван, откакто в група с други мъже нахлуха в общностния ЛГБТИ център Rainbow Hub в София. На фотоси тогава се видя по какъв начин офисът на неправителствената организация е потрошен.

Тогава софийската градска прокуратура повдигна обвиняване на Расате за безчинство с особена смелост и цинизъм, както и за нанасяне на лека телесна щета по хулигански подбуди на Глория Филипова - чиновник във Фондация " Ресурсен център Билитис ".

Съдът го пусна против 1000 лева гаранция

На първа инстанция Софийски градски съд призна Расате за почтен по обвиняванията, че действието е осъществено с изключителна смелост, както и че е предизвикал лека телесна щета. Беше му наложена санкция в размер на 3000 лева санкция за това, че в съучастничество с незнайни по делото лица, е направил непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред.

Софийският апелативен съд обаче отмени присъдата на Софийски градски съд и призна Расате за отговорен в нанасяне на лека телесна щета, разгласи през днешния ден юрист Силвия Петкова. 

По думите им в 95% от случаите жертвите не рапортуват за случилото се в полицията

Решението не е дефинитивно и предстои на обжалване пред Върховния касационен съд.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР